Min bästa sommar

Trots ett benbrott, tre tackor dödade av lodjur och att det nu är så torrt att maten börjar ta slut i betesmarkerna upplever jag denna sommar som den bästa.

Jag älskar sol och värme och förstås har skörden varit bra. Men det är inte det.

Grejen är familjens hälsa och att det går bra för de unga som håller på att ta över. Särskilt roligt att det går så bra för Najib som nu levererar fantastiska grönsaker till Mälardalens frukt och Grönt på egen hand och för hans lillebror Ayat som redan siktar på att bli läkare bara ett år efter båtturen över medelhavet och alla dessa otaliga prövningar som  flyktingar genomgår innan de kommer fram till tryggheten.

Djuren ser mycket fina ut. Särskilt lammen som i snitt hade en mönstringsvikt på 41,5 kg. Det är fantastiskt att det kan växa så bra på bara fyra månader sedan de föddes i april. Den tyngsta baggen vägde 58 kg.

Till sist har det här med tomtmarker gått mycket bra. De första tre är sedan länge sålda och många familjer köar för  ytterligare tre tomter som får  klart förhandsbesked nu i  oktober. När som helst börjar första huset byggas.

Jag ser fram mot många nya barnfamiljer i kyrkbyn framöver

Tyvärr blir det ingen skördefest i år. Jag måste stressa på för att hinna klart nya fårhuset innan vintern kommer. Av samma anledning hinner jag inte slakta lamm förens i oktober verkar det som

Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets kärrbodag den 21 maj kl 10 – 15

Korna brunstar ordentligt nu. Kalvningarna avslutades i början av april. Tjuren Johan verkar inte bekymra sig trots sol och doft av det gröna. De flesta av hästarna är släppta på bete. Endast en liten grupp av lamm och tackor är kvar i fårhuset. Det blev mer än 100 lamm

Okategoriserade | Lämna en kommentar
 • Välkommen till Kärrbo Prästgård!

  Kärrbo Prästgård är en levande gård där vi strävar efter en hållbar utveckling.

  Vi odlar grönsaker, vall och spannmål och använder så lite fossila bränslen som möjligt. Vi har inga bekämpningsmedel och ingen konstgödsel.

  På gården har vi också kor, får, hästar, hund och en och annan katt.

  Använd hemsidan för att hitta den information du söker eller kontakta bonden direkt!
  E-post: bonden@karrboprastgard.se
  Telefon: 070-345 71 32