Hugg din gran den 17 december för 100 kronor

Nu har det gått en vecka sedan julmarknaden var i lördags. Tack för alla som bidrog till den mest fantastiska julmarknaden vi haft!

Vi har gjort det här så många gånger att det liksom lever sitt eget liv utan min medverkan.

Nästa tradition är hugg din egen gran nästa söndag. Ta med en såg till skogen bakom bygdegården. Skogsområdet är stort och varierande. var inte rädd att göra fel. Det går bra att såga en för stor gran som ni kapar till önskad längd. Det är här som korna bor på vintern. Om ni går tillräckligt lång kommer ni att träffa dem. De är inte rädda för er. Men försök inte klappa dem. De uppskattar inte det. Hemma på gården har jag grillen på för gårdens hamburgare 50 kr. Njut av gårdens djur och dofter.

Butiken är stängd för kålen är slut för säsongen.

Men det finns lammlådor och skinn att köpa

God jul

Ulf

Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets kärrbodag

Det blir Tjuren Johans 6:e Kärrbodag.  Det gör honom inte lugnare på något sätt.Det är ungefär lika nervöst och osäkert som de flesta artister känner inför varje uppträdande.  Det blir samma plats nere vid kyrkan kl 14. Mina äldsta tvillingkor som är 14 år gamla kommer inte vara med. De är skruttiga i benen. Så de kommer att vara kvar med sina kalvar på gården. Ni kan träffa dem bakom stallet. Det blir 14 kor med klavar som är med på tjursläppet. Ytterligare 6 kvigor kommer att få en annan tjur för Johan är ju deras far.

Det vi kommer att ordna är försäljning av gårdens hamburgare och Rättviksglass. Häst och vagn, lammsafari och hästuppvisningar.

Och så skullen förstås. Några tackor med lamm finns kvar i fårhuset. Det är de sista nyfödda lammen och en tacka som är kvar att föda sina lamm.

Välkomna

Okategoriserade | Lämna en kommentar
 • Välkommen till Kärrbo Prästgård!

  Kärrbo Prästgård är en levande gård där vi strävar efter en hållbar utveckling.

  Vi odlar grönsaker, vall och spannmål och använder så lite fossila bränslen som möjligt. Vi har inga bekämpningsmedel och ingen konstgödsel.

  På gården har vi också kor, får, hästar, hund och en och annan katt.

  Använd hemsidan för att hitta den information du söker eller kontakta bonden direkt!
  E-post: bonden@karrboprastgard.se
  Telefon: 070-345 71 32